Thrillerhouse

for the best thrill in town

de Peenemünde formule

Er wordt een dode man gevonden in de bestuurskamer van de vrijmetselaarsloge te Amersfoort. Het blijkt Johannes de Vries te zijn, een oud-verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog. Als blijkt dat de zaak in de doofpot wordt gestopt, besluit voormalig rechercheur Cor Evertsen de zaak op zich te nemen en uit te zoeken wat er is gebeurd. Die speurtocht leidt hem terug naar de verbazingwekkende belevenissen van vrijmetselaars die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Nazi’s vervolgd werden. Het blijkt dat heden en verleden een innige band hebben en dat de waarheid alleen boven tafel kan komen door diep in het verleden te graven…

Over de auteur
Bert Bijl wordt op bevrijdingsdag 1948 in Amsterdam geboren. In dienst van de Koninklijke Marechaussee dient hij onder meer in Brigade Soestdijk en Paramaribo. Na uitdiensttreding gaat hij eerst werken bij de Gemeentepolitie Alkmaar en daarna als commerciele piloot/vlieginstructeur in Amerika. Zijn loopbaan neemt een verrassende wending als hij voor Classic FM vanuit Londen het Klassiek Ontbijt presenteert. Hij is lid van een vrijmetselaarsloge in Amersfoort.
In zijn boek De afgehaalde Chinees, dat eveneens gebaseerd is op ware gebeurtenissen, onderzoekt Cor Evertsen de connectie tussen de vrijmetselarij, de AIVD (destijds BVD) en de ontsnapping van de Chinees Huang Xian uit de ambassade in Den Haag.

Titel: De Peenemünde formule
Auteur: Bert Bijl
Uitvoering: paperback
Genre: literaire thriller

ISBN: 978-94-6260-264-9
Aantal bladzijden: 315
Verkoopprijs: 19,95

Titel: De Peenemünde formule – Groteletterboek
ISBN: 978-94-6260-292-2
Aantal bladzijden: 433
Verkoopprijs: 29,95

Next Post

Previous Post

© 2023 Thrillerhouse

Theme by Anders Norén