Thrillerhouse

for the best thrill in town

De afgehaalde chinees

1972
De Chinees Huang Xian ontsnapt uit de Chinese ambassade in Den Haag. Hij wordt achtervolgd en neergeschoten. Als blijkt dat hij een zeer belangrijke functie bekleedt, weet noch de Binnenlandse veiligheidsdienst noch de minister-president wat ze met hem aanmoeten. Als de CIA erbij betrokken raakt, wordt de kwestie alleen maar ingewikkelder. De jonge marechaussee Cor Evertsen wordt tegen wil en dank bij de zaak betrokken.

2008
Cor Evertsen is gepensioneerd. Hij leeft een rustig leventje. Alleen als vrijmetselaar is hij nog actief. Maar dan staat Huang Xian voor zijn neus. Hij moet naar China, maar kan niet via de normale weg reizen omdat de CIA en de AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) achter hem aanzitten. De enige die hij vertrouwt is Cor Evertsen. Bijkomend probleem is dat de Chinese veiligheidsdienst op scherp staat omdat de Olympische Zomerspelen van 2008 in Beijing worden gehouden. Cor Evertsen roept de hulp in van de vrijmetselarij om Huang Xian naar China te krijgen. Maar of ze China ooit zullen bereiken, is de vraag.

ISBN: 978-94-6260-205-2

Uitvoering in groteletter:

ISBN: 978-94-6260-187-1

Next Post

Previous Post

© 2023 Thrillerhouse

Theme by Anders Norén